МУР отворио сајам домаћих производа у Рудом

Срна
МУР отворио сајам домаћих производа у Рудом

Рудо - Сајам домаћих производа, који је окупио више од 130 излагача из БиХ, Србије и Црне Горе, свечано је данас отворен на Тргу слободе у Рудом у присуству бројних гостију.

У културно-умјетничком програму наступили су женска етно-група и фолклорно друштво СПКД "Просвјета" из Рудог.

Сајам је отворио шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур који је рекао да му је изузетна част што је у Рудом, те изразио задовољство што је Сајам окупио госте из региона.

Начелник општине Рудо Рато Рајак рекао је да је циљ Сајма да се промовишу предузетници, домаћа радиност, занати и све што посебно одликује регију на тромеђи између Србије, Црне Горе и БиХ.

"Циљ нам је да подстакнемо међуопштинску и међудржавну сарадњу, да подстакнемо размјену снага и искустава који ће бити свима од користи и да промовишемо човјекољубље, пријатељство и дружење", истакао је Рајак.

Представник Радне групе за регионални и рурални развој СВГ Даница Нешевић рекла је да овај Сајам подржавају већ другу годину у оквиру пројекта који финансира ЕУ.

"Значај сајма је што је регионалног прекограничног карактера и зато што промовише традиционалне вриједности", додала је Нешевићева.

Она је истакла да је важно и то што цијела локална заједница учествује у организацији, а посебно млади волонтери.

Директор Јавне установе за туризам и спорт Владимир Брадоњић каже да је изузетно задовољан посјећеношћу Сајма, те да је манифестација веома значајна за општину јер је међународног карактера.

"На Сајму промовишемо домаће производе, а новина у односу на претходни је такмичење демо-бендова и такмичење у спремању рибље чорбе, едукација за малинаре и пчеларе, те остали многобројни садржаји", рекла је Брадоњићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана