МУП : Споразум о сарадњи са организацијама цивилног друштва

Срна
МУП : Споразум о сарадњи са организацијама цивилног друштва

БАЊАЛУКА- У Бањалуци је данас потписан споразум о сарадњи између Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске и организација цивилног друштва на плану унапређења координације и сарадње ка јачању заштите младих од злоупотреба на интернету.

Споразум су потписали директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић и представници удружења грађана “Здраво да сте”, “Викторија” и “Нова генерација – Плави телефон”.

Овим споразумом планирано је креирање, промовисање и примјена андроид апликације, те пружање савјетодавне и друге подршке младима који јесу или могу бити предмет злоупотреба на интернету, саопштено је из ресорног министарства.

У наредном периоду документ ће потписати и Институт за развој младих “Перпетуум мобиле”, Центар за омладински развој “Прони”, Фондација “Агора”, Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р”, Омладински центар Бијељина, омладинске организације “Млади активисти – Кнежево” и “Центар”, удружење грађана “Омладински центар Петар Кочић”, удружење грађана “Мост” и друге организације које дјелују у области подршке младима.

Ова активност представља наставак дугогодишњих напора МУП-а да дјеци школског узраста укаже на опасности у сајбер простору и да их, у сарадњи са родитељима и наставницима, заштити од различитих опасности.

Израда споразума и апликације МУП-а Српске реализована је кроз техничку подршку од ЕУ у оквиру пројекта “ЕУ за цивилно друштво”.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана