Мртви пси осванули на улицама Котор Вароша

Данијела Стоканић
Мртви пси осванули на улицама Котор Вароша

Котор Варош - Лешеви неколико паса осванули су јуче ујутру на которварошким улицама, за које нико не зна или не жели да каже како су страдали током ноћи.

Мртви пси уклоњени су након што су грађани позивима усијали телефоне надлежних служби, у којима влада општа конфузија што потврђују различите информације о броју нађених мртвих паса.

Према ријечима шефа Одсјека за инспекцијске послове општине Котор Варош Горана Малијевића у питању су три пса, чије лешеве су са градских улица склонили радници Комуналног предузећа "Бобас". 

- Одмах по дојави грађана комунална полиција је по службеној дужности наредила предузећу "Бобас" да уклони лешеве паса са улице, што је и учињено - тврди Малијевић.

Додаје да нема информацију о томе како су пси страдали и ко их је оставио на улици.

Међутим, пословођа у "Бобасу" Невенко Филиповић тврди да су послије дојаве грађана радници овог предузећа одвезли само једног пса.

- Да ли је пас убијен или му се нешто друго десило, заиста немам информацију. Нисам ветеринар да констатујем смрт пса - казао је Филиповић.

С друге стране, очевидац и љубитељ животиња Которварошанка Свјетлана Трифуновић тврди да су убијена четири пса, које је и видјела.

- Пробудио ме позив пријатељице која је примијетила неколико мртвих паса поред цесте. Док сам ходала градом затекла сам уплакану жену која избезумљено хода улицом тражећи свог пса, који је упуцан, а кога су живог одвезли радници "Бобаса". На израњаваног пса, који је лежао на цести код полицијске станице, нико није бацио ни поглед -  тврди Трифуновићева. 

Каже да је позвала ветеринарску инспекцију, која је изашла на терен.

- Прилазећи лешу заједно са инспекторком затичемо три радника комуналног предузећа, који желе да покупе пса који је и даље био жив.  Пас је прегледан и еутаназиран с обзиром на то да му није било спаса. Затражила сам да га однесем на аутопсију, али ми није дозвољено. Власница која је тражила свог пса хтјела је да га види али су нам рекли да су сви лешеви одвезени на депонију Рамићи - испричала је Трифуновићева.

Наводи и да је отишла у полицију да пријави овај случај.

- Међутим, враћена сам с врата - каже Трифуновићева и истиче да ће поднијети писмену пријаву полицији. 

Проблеми

Проблем са псима луталицама у Котор Варошу ескалирао је почетком фебруара када је чопор данима тумарао улицама у свим дијеловима града. Аларм је упалио напад на дјечака којег је пас угризао код Основне школе "Свети Сава" послије чега је ангажован Хигијенски сервис за напуштене животиње "Јава" из Прњавора чији су радници ухватили десет паса и смјестили их у прњаворско прихватилиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана