Мркоњић Град: Власници играоница и свадбених салона - поштовати мјере или затварање

Г.С.
Мркоњић Град: Власници играоница и свадбених салона - поштовати мјере или затварање

МРКОЊИЋ ГРАД - Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић упутила је апел власницима играоница и салона у којима се организују дружења да се придржавају препоручених епидемиолошких мјера како не би услиједило њихово затварање.

Она је након данашње сједнице Штаба за ванредне ситуације рекла новинарима да им је ово посљедња опомена да не смију окупљати више од 50 људи и да ће им бити забрањен рад ако то не буду поштовали.

"Апелујемо и да комунална инспекција и полиција пооштри контроле по угоститељским објектима, као и да грађани не организују велике скупове у приватној режији, јер ћемо морати ограничити и та окупљања уколико се буде и даље повећавао број заражених", истакла је Аничићева.

Епидемиолог у локалном Дому здравља " Др Јован Рашковић" Милена Лукић потврдила је да је епидемиолошка ситуација у овом граду врло неизвјесна и да се повећава оброј заражених усљед великог броја јавних окупљања у протеклом периоду.

"Управо сада Дом здравља рјешава посљедице тих окупљања, у току прошле седмице нам се јавило више од 100 особа са симптомима респираторне инфекције", нагласила је Лукићева.

Она је додала да тренутно имају 20 заражених вирусом корона, од којих се троје налази у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, а њих 17 је у кућном карантину и под надзором дома здравља.

"До сада смо имали 92 особе обољеле од вируса корона, 59 се налази у кућној изолацији, а здравствени надзор су прошле 724 особе", навела је Лукићева.

Она истиче да у току таква фаза епидемије када су сви у подједнаком ризику да буду заражени и да заразе друге.

Лукићева је апеловала да становници поштују препоручене мјере и да носе маске и на отвореном кад нису у стању да испоштујете социјалну дистанцу од два метра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана