Мркоњић Град располаже бројним туристичким потенцијалима

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД- Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је да Мркоњић Град располаже бројним туристичким потенцијалима и да подршка Владе Српске и ресорног министарства неће изостати ни у будућности.

"Многе пројекте смо заједно реализовали, па и у сарадњи са неким међународним заједницама. Општина Мркоњић Град се показала као вриједан и поуздан партнер са којим треба сарађивати у будућности", рекла је Гашићева новинарима у Мркоњић Граду, гдје је током радне посјете разговарала са начелником општине Драганом Вођевићем.

Она је истакла да се туризам и кроз период пандемије вируса корона "провукао као потенцијал и прилика за Републику Српску", па и за Мркоњић Град.

Гашићева је нагласила да је чињеница да у Мркоњић Граду још посла треба урадити у области туризма, јер смјештајни капацитети, као и у бројним локалним заједницама, нису на неком завидном нивоу.

"То су изазови са којима се сусреће начелник у свом мандату, а сигурно је да је много тога урађено до сада и да су бројни изазови испред свих нас", истакла је Гашићева.

Начелник Вођевић је захвалио Гашићевој за данашњу посјету и све што је Министарство трговине и туризма Републике Српске у протеклом период урадило у сарадњи са овом општином у циљу презентације туристичких потенцијала.

"Желимо да у наредом периоду презентујемо и оне потенцијале који су још неоткривени са циљем да што већи број туриста долази у наш град и дио годишњег одмора проведу овдје", казао је Вођевић, додавши да у области трговине нема већих проблема у снабдијевању робом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана