Мркоњић Град: Помоћ породицама са троје и више дјеце

Срна
Мркоњић Град: Помоћ породицама са троје и више дјеце

МРКОЊИЋ ГРАД - Општина Мркоњић Град реализоваће у сарадњи са локалним пословним субјектима пројекат "Моја породица три плус" с циљем различитих финансијских олакшица породицама са троје и више дјеце, рекла је начелник ове општине Дивна Аничић након презентације пројекта.

Ријеч је о пројекту из области пронаталитетне политике који би обухватио око 300 породица са троје и више дјеце.

Аничићева је новинарима рекла да је циљ ових активности борба против бијеле куге и брига о наталитету.

"Ријеч је о првом пројекту овакве врсте у Републици Српској. На овај начин ће вишечлане породице остварити попуст приликом плаћања здравствених услуга или робе у продајним објектима хране, обуће, одјеће и слично", истакла је Аничићева.

Она је додала да су средства за ове намјене планирана у општинском буџету и да ће бити рефундирана породицама у одређеном проценту на мјесечном нивоу.

"Средства ће бити усмјерена за набавку основних животних намирница, за неке производе у књижарама, дјечијим бутицима, апотекама и слично, а у томе ће нам се придружити и пословни субјекти са својим додатним попустом", навела је Аничићева.

Власник апотеке "Здравље" Зорица Тегелтија потврдила је да је као и сви привредни субјекти који су присуствовали данашњој презентацији спремна да подржи пројекат "Моја породица 3 плус".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана