Мркоњић Град: Покренута иницијатива о братимљењу са Смедеревом

Срна
Мркоњић Град: Покренута иницијатива о братимљењу са Смедеревом

МРКОЊИЋ ГРАД Представници Удружења резервних војних старјешина из Смедерева посјетили су општину Мркоњић Град с намјером да локалној Борачкој организацији понуде потписивање повеље о братимљењу.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је новинарима да је од ове делегације добила и писмо намјере од предсједника Скупштине града Смедерева Бојана Теофиловића о братимљењу Мркоњић Града и Смедерева.

- Писмо ћемо упутити у нашу Скупштину која треба да донесе одлуку о братимљењу и надам се да ћемо имати још једну братску општину са којом ћемо успјешно сарађивати - истакла је Аничићева.

Предсједник Удружења резервних војних старјешина Слободан Богић објаснио је да је иницијатива о братимљењу са Борачком организацијом резултат њихове дугогодишње сарадње, те да је планирано да повеља буде потписана у јуну сљедеће године у Смедереву.

- Ову нашу активност подржала је и локална самоуправа од које смо добили писмо за проширење сарадње са општином Мркоњић Град, а то је још један корак више у односу на оно што смо ми започели - рекао је Богић.

Педсједник Борачке организације Мркоњић Град Милан Стеванић вјерује да ће локални парламент прихватити ову иницијативу, те да ће јачати сарадња Смедерева и Мркоњић Града у разним областима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана