Мркоњић Град: Отворена реконструисана градска пијаца

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД - У Мркоњић Граду данас је свечано отворена реконструисана градска зелена пијаца у коју су Инвестиционо-развојна банка (ИРБ) Републике Српске, општина и Комунално предузеће “Парк” уложили 76.000 КМ.

Свечаности су међу бројнима присуствовали и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и потпредсједник Народне скупштине Жељка Стојичић.

Директор ИРБ-а Дражен Врховац рекао је новинарима да му је драго што у овој општини види комплетну реализацију пројекта.

Он је објаснио да је ово само један од пројеката које је ИРБ успио да реализује у овој локалној заједници у сарадњи са својим партнерима у оквиру финансијског механизма, са Министарством финансија, Министарством локалне самоуправе, Развојним програмом УН и Амбасадом Швајцарске.

“И овај пројекат је успјешно имплементиран, што је битан знак да знамо да смо на право мјесто дали новац и да је реализован у складу са пројектном документацијом која је и била предложена у оквиру финансијског механизма”, нагласио је Врховац.

Он је додао да су сви пројекти у оквиру финансијског механизма намјенски усмјерени на побољшање квалитета живота и пружања услуга грађанима који живе у локалним самоуправама.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић захвалио је ИРБ-у, који је у досадашњем периоду уложио у ову локалну заједницу више од 300.000 КМ неповратних средстава.

“Ово је добар примјер како се дође до успјеха када су све стране заинтересоване и сложне да направе нешто од значаја за локалну заједницу. Надамо се да ће та сарадња бити настављена на добробит свих грађана, те да ће бити још сличних пројеката”, рекао је Вођевић.

Директор Комуналног предузећа “Парк” Милан Ковачевић истакао је да је пијаца посљедњи пут реновирана 1978. године, те да је било вријеме да се реконструише како би и купци и продавачи стекли боље услове за своју трговину.

“Уређена је комплетна санација пијаце, од бетонаже, подлоге, урађене су нове тезге, санитарни чвор, нове ограде, капије, засађене су тује, урађен је и улазни панел”, навео је Ковачевић.

Он је додао да је ИРБ уложио 53.000 КМ, општина 15.000 КМ, а Комунално предузеће “Парк” 9.000 КМ.

“Ми смо дали свој допринос и кроз рад, доста смо радова изводили са извођачем радова. Надамо се да смо испунили очекивања и да ће пијаца успјешно да ради”, рекао је Ковачевић.

Бранислав Прпа, који се бави цвјећарством, нагласио је да је презадовољан новим изгледом тржнице јер сад има много више простора да изложи своје цвијеће.

Извођач радова на овом пројекту је локално предузеће “Мркоњић путеви”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана