Мркоњић Град: Одржан први Никољдански дјечији сабор

Г.С.
Мркоњић Град: Одржан први Никољдански дјечији сабор

МРКОЊИЋ ГРАД - У Мркоњић Граду организован је први Никољдански дјечији сабор у оквиру којег је одиграна дјечија представа, приређено такмичење у склапању пазли и отворена изложба дјечијих радова са четвртог конкурса “Најбољи никољдански цртеж”.

Директор Јавне установе културно-спортски центар “Петар Кочић” Боро Бошкић рекао је данас новинарима да су прије три-четири године почели са бирањем најљепшег никољданског цртежа, али су ове године то проширили и увели нове садржаје, јер су увидјели потребу и оправданост за то.

“Манифестација има вишеструк значај, кроз такмичење у слагању пазли са православним мотивима-храмови са подручја наше општине, покушавамо да укажемо дјеци и на значај вјерских објеката и да треба да се радују нашим православним хришћанским празницима”, истакао је Бошкић.

У просторијама Културно-спортског центра “Петар Кочић” данас је отворена и изложба никољданских цртежа ученика од првог до петог разреда основне школе, а награђени ученици за најбоље цртеже су добили новчне награде.

Организатор Никољданског сабора је Јавна установа културно-спортски центар “Петар Кочић”, а генерални спонзори општина и Нова банка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана