Мркоњић Град обезбиједио ваучере од 150 КМ за 173 вишечлане породице

ГС
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД- Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић потписао је данас уговоре са учесницима пројекта "Моја породица три плус" за вачере за куповину одјеће, обуће и школског прибора у трговинским радњама које учествују у пројекту, а за који су се до сад пријавиле 173 вишечлане породице.

Вођевић је нагласио да је ово једана од мјера програма пронаталитетне политике којом се пружа подршка вишечланим породицама, а уједно је и подршка привредницима на подручју ове општине.

Он је навео да је пројектом обухваћено 560 дјеце и да је до сада из буџета општине за ове намјене утрошено 26.000 КМ.

"Овим пројектом пружамо подршку и привредним субјектима који не могу да се такмиче са великим трговинским ланцима, тако да смо спојили вишечлане породице и привреднике", рекао је новинарима Вођевић.

Начелник је позвао вишечлане породице да се и даље пријављују за овај пројекат, који ће бити отворен до 1. децембра, да би новац који је предвиђен за ове намјене у буџету општине био утрошен до краја године.

Мајка четворо дјеце Биљана Перић рекла је да већ пар година учествује у пројекту "Моја породица три плус", да ваучере углавном користи за куповину одјеће те да овај вид подршке много значи вишечланим породицама.

Ваучери су у вриједности 150 КМ, а могу да се користе за куповину одјеће, обуће и школског прибора у трговинама које учествују у пројекту.

Пријаве за учешће у пројекту "Моја породица три плус" могу се поднијети у згради општине Мркоњић Град до 1. децембра. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана