Мото-скуп у Шамцу окупио око 1.000 моториста

Срна
Мото-скуп у Шамцу окупио око 1.000 моториста

Шамац - Око 1.000 моториста из више од 100 клубова окупило се на мото-скупу у Шамцу у оквиру манифестације “Шамачко љето”.

Скупу, који је протеклог викенда организовао шамачки Мото-клуб “Викинг” са општином Шамац, присуствовало је више од 3.500 посјетилаца.

Предсједник Мото-клуба “Викинг” Радо Радић рекао је да ће овај скуп, који је отворен у петак, 28. јуна, прерасти у традицију.

Он је навео да клуб постоји од 1996. године и има 36 чланова, а са општином сваке године учествује у реализацији манифестација попут додјеле пакетића и многобројних хуманитарних акција.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности и послове цивилне заштите Шамца Слободан Стојић истакао је да је руководство општине препознало потенцијале Мото-клуба “Викинг” и прихватило да финансијски помогне организовању овог скупа.

“Група ентузијаста из жВикингаж успјела је да након 13 година организује манифестацију која ће се памтити. Очекујем да се тако настави и сљедећих година”, навео је Милићевић.

Предсједник најстаријег клуба у бившој Југославији Миленко Колибер из Мото-клуба “Срем” из Сремске Митровице рекао је да у Шамац представници овог клуба долазе од 1996. године, од оснивања “Викинга” и да су развили чврсто пријатељство.

На платоу мото-кампа клуба “Викинг” мотористи и посјетиоци су до касно у ноћ уживали на концерту групе “Освајачи”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана