"Мотајички вук" побрао медаље у Румунији

Д. Ј.
"Мотајички вук" побрао медаље у Румунији

Србац - Фолклорно удружење грађана "Мотајички вук" из Ситнеша проглашено је за најбољи играчки ансамбл на 25. Интернационалном фестивалу фолклора за дјецу и одрасле под називом "Цаталина" који је одржан у румунском Јашију.

Ситнешани су били једини представници БиХ на овој манифестацији одржаној протеклог викенда, а наступили су у конкуренцији 29 културно-умјетничких друштава из Шпаније, Русије, Пољске, Молдавије, Румуније и БиХ.

- Веома смо срећни због оствареног успјеха кога смо употпунили са још једном наградом, а то је освојено друго мјесто у категорији вокалних извођача гдје смо наступили са нашом пјевачком групом - рекао је умјетнички руководилац удружења "Мотајички вук" Ратко Лаловић.

Он додаје да је ово била узвратна посјета пријатељима из фолклорног друштва "Хора Молдовеи" из Јашија које је прошле године гостовало на фестивалу Мотајичко зимско прело у Српцу.

У "Мотајичком вуку", који постоји већ пет година, дјелује више од 100 активних чланова распоређених у дјечији, извођачки и рекреативни ансамбл, а активни су са својим фолклорним секцијама и у Каоцима, Ножичком и Српцу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана