Мостарским Србима стиже подршка из Србије

Срна
Мостарским Србима стиже подршка из Србије

Мостар - Делегација Српске православне цркве и локалних самоуправа Мостара и Невесиња изузетно је задовољна и охрабрена подршком коју је на јучерашњем састанку у Београду добила од представника Владе Србије, изјавио је мостарски парох Радивоје Круљ.

Он је подсјетио да је Влада Србије подржала више пројеката међу којима и пројекат за опремање школе у којој би се изводила допунска настава за српску дјецу из Мостара како би сачували свој језик и идентитет, као и пројекат обнове једне зграде у којој би био смјештен дневни центар за старе особе, те неколико инфраструктурних пројеката, међу којима водовод за повратничко насеље Жељуша у Мостару.

- Влада Србије и премијер Александар Вучић прошле године су уплатили 200.000 евра за обнову Саборне цркве и ми се надамо да ћемо уз њихову помоћ привести крају грађевински дио радова на храму - рекао је Круљ.

Начелник Невесиња Миленко Авдаловић истакао је да су добили потврду да ће Влада Србије уплатити 30.000 евра за изградњу централног спомен-обиљежја у Невесињу и да ће се укључити у обиљежавање манифестације "Невесињска пушка".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана