Мост Братољуб ниче до новембра

К. Ћ.
Мост Братољуб ниче до новембра

Братунац - Градња моста на ријеци Дрини који ће повезати Братунац и Љубовију, односно Републику Српску и Србију, требало би да буде завршена до новембра ове године.

Поручио је то министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић који је у петак, након обиласка градилишта, изразио задовољство динамиком радова. Он је истакао да је на страни Српске на локалитету Побрђе започета градња два стуба, а да су са друге стране већ изграђена четири.

- Радови с наше стране почели су прије два мјесеца. Надам се да ће за неколико мјесеци бити завршен мост "Братољуб" који има симболично значење и који је остварење вишедеценијске жеље народа са ових простора - рекао је Трнинић.

Он је истакао да ће заједнички гранични прелаз бити изграђен на страни РС, те да ће у његову изградњу бити уложено око шест милиона евра.

Трнинић и генерални секретар Ауто-мото савеза (АМС) РС Ранко Бабић посјетили су у петак стручну екипу АМС која је у Братунцу бесплатно контролисала техничку исправност возила. Ријеч је о кампањи "Да ли возите технички исправно возило - провјерите 2016".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана