Морин Кормак у Теслићу: Сарадња са свим нивоима власти ради нових радних мјеста

Срна
Морин Кормак у Теслићу: Сарадња са свим нивоима власти ради нових радних мјеста

Теслић - Амбасадор САД у БиХ Морин Кормак изјавила је данас у Теслићу да америчка Амбасада у БиХ сарађује са властима на свим нивоима како би се створили бољи пословни услови и услови за отварање нових радних мјеста.

"Мислим да мора постајати нека симбиоза између власти да се створе и бољи услови за економске реформе", навела је Кормакова након састанка са начелником општине Теслић Миланом Миличевићем, подсјетивши на заједнички пројекат УСАИД-а и власти оба ентитета и Брчко дистрикта у вези са рјешавањем парафискалних проблема у БиХ.

Она је указала на заинтересованост америчких привредника за инвестирање у БиХ.

Миличевић је у разговору са Кормаковом као један од кључних проблема ове општине навео спорне власничке односе над индустријском зоном "Борја", истакавши да је у току судски спор против Владе Републике Српске, која "наведено земљиште жели пренијети на републички ниво", те генерално, како каже, лошем односу према овој општини.

Он је као приоритетне пројекте навео проналазак стратешких партнера за општинске индустријске зоне, топлификацију града као и пројекте који се односе на образовни систем.

Након састанка са Миличевићем, Кормакова је посјетила Дјечије обданиште "Палчић", чији је објекат саниран и реконструисан средствима општине Теслић и Развојног програма УН у БиХ у износу од 180.000 КМ, а након тога и два локална предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана