Мора се сарађивати на пројектима који су у интересу грађана Бијељине

Срна
Мора се сарађивати на пројектима који су у интересу грађана Бијељине

Бијељина - Предсједник Градског одбора /ГО/ СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић рекао је вечерас да ће СНСД,

Социјалистичка партија /СП/ и Покрет Успјешна Српска дјеловати као конструктивна опозиција у градској скупштини.

"СНСД, СП и Покрет Успјешна Српска биће конструктивна опозиција, што смо јасно рекли вечерас на састанку, јер се наши идеолошки и други циљеви у руковођењу градом разликују. Свакако смо саслушали градоначелника и руководство СДС-а о начину на који ће управљати градом, како ће функционисати скупштинска већина", рекао је Ћорић новинарима, након састанка руководстава СНСД-а и СДС-а у Бијељини.

Ћорић је поручио да СНСД остаје при ставовима које је износио у току предизборне кампање, а то значи да ће се залагати за реализацију пројеката који ће допринијети да грађани Бијељине живе што боље.

Предсједник Градског одбора СДС-а Бијељина Мићо Мићић рекао је да је и вечерас на састанку са СНСД-ом јасно речено да је СДС заједно са ПДП-ом и другим политичким субјектима направио скупштинску већину коју ће чинити 20 одборника.

"То ће чинити будућу власт у граду. СНСД, СП и Покрет Успјешна Српска биће опозиција. Ми морамо међусобно сарађивати, прије свега, због пројеката које ћемо реализовати у сарадњи са Савјетом министара БиХ и Владом Републике Српске, а у интересу грађана. Зато је највећи дио састанка и био посвећен томе, пројектима заштите од поплава, пројекту ауто-пута Бијељина-Брчко-Рача, изградњи студентског кампуса", навео је Мићић.

Коментаришући најаву Савеза за промјене да ће прекинути сваку врсту сарадње и комуникације са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и његовом странком СНСД-ом, Мићић је рекао да је вечерашњи састанак заказан раније, као и да не смију бити заустављени пројекти који су у интересу грађана.

Руководства бијељинских градских одбора СДС-а и СНСД-а вечерас су у Бијељини разговарала о будућем функционисању Скупштине града, односно Градске управе, као и о сарадњи са вишим нивоима власти на реализацији најзначајнијих пројеката у граду.

Састанак у сједишту Градског одбора СДС-а одржан је уочи предстојеће сједнице Скупштине града у четвртак, 17. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана