Момчило Зељковић, кандидат СНСД-а за начелника Челинца: Остварени резултати пречица за нови мандат

Ведрана Кулага
Момчило Зељковић, кандидат СНСД-а за начелника Челинца: Остварени резултати пречица за нови мандат

СНСД је у протеклим годинама урадио доста за Челинац и вјерујемо да су остварени резултати један од основних разлога због којих ће нам суграђани пружити нову шансу да завршимо све што смо почели.

Казао је то начелник Челинца и кандидат СНСД-а за нови мандат на тој функцији Момчило Зељковић.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих локалних избора и шта ће избори донијети становницима Ваше општине?

ЗЕЉКОВИЋ: Очекујемо да ће грађани препознати све што је СНСД до сада урадио и да ће продужити мандат и начелнику и нашој одборничкој листи. Показали смо доста озбиљности и у веома тешкима данима поплава и криза. Имамо доста пројеката иза себе, а оне започете намјеравамо да приведемо крају. Ту је ријеч о развоју инфраструктуре у општини, стварању услова за нова радна мјеста, бризи о школству, здравству и бројним другим стварима. Планирамо прочишћавање корита ријека, а један од капиталних пројеката су и нови градски мост и трг, као и канализациона инфраструктура. Очекујемо добар изборни резултат и у трци за начелника, који има подршку СП-а и "Уједињене Српске" и минимално осам од 25 одборника.

* ГЛАС: Да ли је, у том случају, наставак започетих активности и основа Вашег програма?

ЗЕЉКОВИЋ: Имамо низ пројеката на којима радимо, као и оне који су у завршној фази. То је континуитет и вјерујем да ће га грађани препознати. Све што смо до сада урадили показује да водимо бригу о свим становницима.

* ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не некога другог?

ЗЕЉКОВИЋ: Чињеница је да смо ми дужи период на власти и да смо радом показали да смо озбиљна политичка партија, како на нивоу општине тако и на нивоу Републике, да имамо коректан однос и сарадњу са Владом РС, те и препознатљиве намјере да Челинац направимо снажнијим и бољим за све наше грађане. Мислим да је то један од основних разлога које ће грађани и препознати. Не желимо потцијенити ниједну политичку партију, али мислимо да СНСД, са неким странкама, може да добије скупштинску већину и изнесе кандидата за начелника те настави континуитет обављања власти у идућем периоду. Слажем се с тим да и у другим странкама има квалитетних људи, али мислим да смо ми најснажнија партија која има најбољу спону са Владом РС, што је важно за развој и напредак општине.

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано, ако побиједите?

ЗЕЉКОВИЋ: Имам једну праксу, а то је да добро сагледам могућности буџета и других извора, направим добру процјену и онда изађем пред грађане са обећањем шта је могуће. У више од 90 одсто случајева испуним дата обећања, јер сам опрезан када је то у питању. Грађане ћете највише наљутити ако им нешто обећате, а то не испуните. Добре процјене су важне, а ми не обећавамо да ћемо направити спектакл за кратко вријеме, већ гледамо кретање буџета, остварујемо контакте са онима који су расположени за донације и када све то приведемо крају ми кажемо да ће неки пројекат бити завршен у одређеном року.

Први кораци

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

ЗЕЉКОВИЋ: Наставићу много започетих послова. Циљ СНСД-а је да сваки грађанин има обезбијеђену воду, да буде што више запослених, да свуда имамо асфалт и чист град и да по томе буде препознатљив. Бавићемо се и социјалним и свим питањима на локалном нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана