“Моје Ножичко” оживјело сеоску инфраструктуру: За сложне мјештане нема препрека

Д. Ј.
“Моје Ножичко” оживјело сеоску инфраструктуру: За сложне мјештане нема препрека

СРБАЦ - Удружење грађана “Моје Ножичко” из Српца активно је радило протеклих мјесеци на уређењу инфраструктуре села и обиљежавању значајних јубилеја, у чему их није спријечила ни пандемија вируса корона.

Ово удружење окупља 260 чланова, како оних који живе у Ножичком, тако и оних који воде поријекло из овог села, али су отишли из њега у потрази за бољом животом и повремено долазе у родни крај. Ножичани су захваљујући бројним донацијама и средствима од чланарине успјели да уреде школско игралиште, посаде дрвеће и уреде зеленило у спомен-парку.

Посјетили су најстаријег становника у селу Љубомира Дабића, који је прославио 100. рођендан и однијели му на поклон рођенданску торту, а симболичном наградом од 200 КМ наградили су чланицу удружења Тину Врховац која је проглашена за ученика генерације ОШ “Јовановић Змај” Србац.

- Са погоршањем епидемиолошке ситуације опао је друштвени живот у селу, али нисмо дозволили да потпуно стане. Иако смо већину важнијих пројеката пребацили за ову годину, организовали смо волонтерске акције, турнир у одбојци и дружење уз роштиљ за наше најмлађе чланове, уз поштовање прописаних мјера - рекао је предсједник удружења Велимир Микулић.

Он додаје да је ангажманом њиховог чланства до сада изграђена играоница код основне школе, реконструисан и проширен мјесни дом, изграђене клупе и столови и постављена табла и фигуре за вањски шах.

- Нарочито смо опредијељени за очување животне средине, па смо тако чистили локалитет код извора воде “Ђукин бунар” и уклањали дивљу депонију у близини извора - казао је Микулић.

Према његовим ријечима, циљ удруживања је да се мјештанима свих генерација, а нарочито младима, омогуће бољи садржаји за провођење слободног времена и живот у чистијем и здравијем селу.

- Сваке године одржавамо Скупштину, на коју су позвани сви наши чланови. Ту се договарамо и правимо планове за цијелу годину, а ускоро ћемо покренути и билтен, који ћемо објавити и на интернету како би сви Ножичани широм планете могли бити упознати са нашим активностима - рекао је Микулић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана