Могућа монтажа трактора и аутобуса у Космосу

Срна
Могућа монтажа трактора и аутобуса у Космосу

Бањалука - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да је бањалучко предузеће "Космос" најбоље рјешење за сарадњу са пољском компанијом "Пол-Мот" у области монтаже трактора и електричних аутобуса.

Послије разговора са привредном делегацијом из Пољске и обиласка "Космоса" Ђокић је рекао да Влада Српске чини максималан напор да помогне да ово предузеће оздрави и у већем капацитету се врати у привредни живот.

- На добром смо путу да се то деси. Предстечајна фаза иде веома добро - рекао је Ђокић и додао да очекује да ће процес реструктурирања бити завршен до краја ове године или у јануару 2017.

Предсједник пољско-балканске Привредне коморе Андржеј Зарајчук је рекао да су заинтересовани за сарадњу са Српском из неколико разлога, а то су отвореност ка страним инвеститорима, релативно јефтина струја и радна снага, као и искуство које имају радници у РС.

Зарајчук, који је и предсједник компаније "Пол-Мот", каже да је убијеђен да ће доћи до сарадње, углавном у области намјенске индустрије.

Директор "Космоса" Душан Вјештица поручио је да су потенцијали овог предузећа у дијелу намјенске индустрије и цивилног тржишта веома значајни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана