Модрича: Уручени ваучери за школски прибор за 322 ученика из вишечланих породица

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА- У Модричи су данас уручени ваучери за набавку школског прибора за 322 ученика из вишечланих породица, за које је из локалног буџета обезбијеђено 9.660 КМ.

Начелник Одјељења за пријемну канцеларију општине Модрича Дамир Стојановић рекао је да је додјела ваучера организована у сарадњи са модричким Удружењем родитеља са четворо и више дјеце "Нада 4".

"Општинска управа и ове године обезбиједила је ваучере у појединачном износу од 30 КМ за набавку школског прибора ученицима из вишечланих породица", навео је Стојановић.

Предсједник Удружења "Нада 4" Татјана Писаревић рекла је да удружење броји 136 породица са укупно 322 дјеце и да има подршку локалне заједнице у реализацији бројних пројеката којима им се олакшава функционисање, те побољшава статус ових породица.

На додјели ваучера у Српском културном центру истакнуто је да општина Модрича обезбјеђује стипендије за студенте из вишечланих породица од прве године студирања, а усвојена је и одлука о бесплатном боравку дјеце у обданишту уколико су остала дјеца из породице малољетна или се школују.

Прошле године породицама са троје и више дјеце уручене су "поносне картице" којима остварују попуст при куповини робе код предузећа која су приступила пројекту.

Мајка петоро дјеце Јелена Благојевић из Модриче рекла је да јој ова помоћ значи много.

Отац четири дјевојчице, свештеник Никола Горановић каже да добро дође помоћ која је и знак пажње локалне управе према овим породицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана