Модрича: Уручене 193 поносне картице за породице са троје и више дјеце

Срна
Модрича: Уручене 193 поносне картице за породице са троје и више дјеце

МОДРИЧА, 8. АВГУСТА /СРНА/ - У Модричи су уручене 193 “Поносне картице” породицама са троје или више дјеце са подручја ове општине, чији корисници ће остварити попуст приликом куповине робе код привредних субјеката учесника у пројекту.

“Поносне картице” су синоћ у Српском културном центру уручили предсједник Фондације “За породицу” Драган Дакић и начелник општине Модрича Јовица Радуловић.

Прву “Поносну картицу” добио је управо Радуловић, члан породице са троје дјеце, од којих је једно малољетно.

Дакић је рекао да је задовољан бројем породица које су се пријавиле за учешће у пројекту, којим је у 23 општине и града у Репбулици Српској обухваћено више од 6.000 породица са 18.000 дјеце.

“До сада су се на нивоу Репбулике Српске у пројекат укључила 250 привредника, од којих су 22 из Модриче”, рекао је новинарима Дакић.

Он је навео да ће сви власници “Поносне картице” добити и картицу компаније “Нестро петрол”, која ће им омогућити попуст за све услуге на бензинским пумпама широм Републике Српске.

Дакић је рекао да корисници “Поносне картице” постају и чланови “Вајбер” заједнице, која има готово 6.000 чланова.

“Посредством ове заједнице корисници картице могу добити информације о привредницима који одобравају попусте”, изјавио је Дакић.

Радуловић је рекао да су уручивањем “Поносних картица” вишечлане породице и општина Модрича званично постали дио пројекта, који је изузетно важан за спровођење демографске политике у општини у наредном периду.

“Вишечлане породице су важан стуб друштва и локална упрва ће им, у сарадњи са привредним субјектима и уз подршку Фондације и других институција, посветити потребну пажњу”, рекао је Радуловић.

Он је навео да је задовољан бројем привредника који подржавају пројекат, чијом реализацијом се омогућава трајна помоћ овим породицама на начин гарантованог попуста за робе и услуге добијене код модричких и привредника из цијеле Репбулике Српске који су учлањени у пројекат.

Миња Илић, мајка троје дјеце, рекла је да је свака помоћ у одгајању дјеце значајна.

“Добијањем жПоносне картицеж добили смо и потврду да локална управа и Фондација, уз добровољно учешће привредника, мисли и брине о овим породицама”, рекла је Илићева, која је учитељица у Модричи. /крај/лам/ам/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана