Модрича: Ученици организовали хуманитарно вече за обољелог друга

Срна
Модрича: Ученици организовали хуманитарно вече за обољелог друга

Модрича - У Српском културном центру у Модричи вечерас су ученици и наставници Основне школе /ОШ/ "Сутјеска" организовали хуманитарно вече на коме је прикупљено 4.000 КМ помоћи за лијечење дванаестогодишњег Николе Јовановића, ученика седмог разреда ове школе.

Директор школе Зорица Васиљевић рекла је да су иницијативу за хуманитарно вече покренули ученици школе када су прије 15 дана сазнали да је Никола оболио од леукемије.


"Реаговали смо брзо и на иницијативу ученика организовали хуманитарно вече, у оквиру којег су, пред више стотина посјетилаца, ученици извели властити културни програм", рекла је Васиљевићева.

Она је нагласила да је од продаје улазница и добровољних прилога прикупљено око 4.000 КМ.

Васиљевићева је рекла да ће хуманитарна акција бити настављена наредних дана у школи и у граду с циљем прикупљања средстава потребних за Николино лијечење.

Дјечаков отац Немања изјавио је да је прије 15 дана Николи дијагностификована леукемија, од када је са мајком Босиљком на лијечењу у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

"Лијечење ће бити дуготрајно, а прве прогнозе љекара са Паприковца су оптимистичне", истакао је Немања Јовановић.

Шесточлана породица Јовановић су избјеглице из Зенице. Немања са мајком, супругом и дјецом Николом /12/, Николином /11/ и Маријом /6/ живи у властитој кући саграђеној у избјегличком насељу Модрича Три.

Хуманитарној вечери присуствовао је начелник Модриче Младен Крекић који је изјавио Срни да је одушевљен реакцијом ученика, наставника и великог броја грађана.

"Модричани су поново показали хуманост", рекао је Крекић и напоменуо да ће, као и у многим досадашњим хуманитарним акцијама, општинска управа помоћи и породици Јовановић.

"Хвала становницима Модриче који долазе на овакве акције и добро је да и даље бринемо једни о другима", рекао је Крекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана