Модрича: Прикупљене 123 дозе крви

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА- У акцији добровољног давања крви у мјесту Толиса код Модриче данас су прикупљене 123 дозе крви за потребе Опште болнице "Свети апостол Лука" у Добоју.

Акцији, коју је поводим 30 година од пробоја Коридора организовало Друштво добровољних даваоца крви "Рафинерије уља" Модрича, одазвало се 146 давалаца из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Предсједник овог друштва из Модриче Славко Јефтић рекао је да су у трећој овогодишњој акцији учествовали хумани људи из Бањалуке, Лакташа, Бијељине, Вишеграда, Источног Сарајево, Угљевика, Јагодине, као и чланови Организације добровољних давалаца крви "Свети Сава" из Никшића.

"Седам давалаца крв је данас дало први пут, а Ненад Јефтић из Велике Обарске код Бијељине је то учинио 101. пут", рекао је Јефтић.

Миленко Ераковић, предсједник Управног одбор Добровољних давалаца крви "Свети Сава" из Никшића, рекао је да је посебна част да учествују у акцији посвећеној најхуманијој операцији и побједи Војске Републике Српске у посљедњем рату - Пробоју коридора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана