Модрича: Пријем и поклони за дјецу и наставнике са Косова и Метохије

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА- Начелник општине Модрича Јовица Радуловић данас је уприличио пријем и уручио поклоне за 37 дјеце са Косова и Метохије и четири наставника која су у суботу допутовала у ову општину у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Радуловић је рекао да га радује то што дјеца и наставници са Косова и Метохије бораве у Модричи у седмици пред Видовдан у којој ће са Модричанима обиљежити Дан општине - "Видовдан".

"Током боравка, дјеца и наставници посјетиће Манастир Дуга Њива и друге знаменитости ове општине. Бесплатно ће користити градски базен и присуствовати манифестацијама које се организују поводом Дана општине", рекао је новинарима Радуловић.

Он је навео да су се дјеца са домаћинима брзо спријатељила и да су се лако прилагодила новој средини, те похвалио становнике Модриче који су, организовани у неформалну групу, прикупили новчане дарове гостима.

Члан неформалне групе грађана "Један за друге" из Модриче Надежда Милошевић рекла је да је акција прикупљања новчаних средстава за госте трајала један дан и да је уз велики одзив грађана прикупљно 1.850 КМ, од којих је сваком дјетету уручено по 50 КМ за џепарац.

"Акција траје до суботе, а сва средства биће поклоњена гостима када у суботу крену кућама на Косову и Метохији", рекла је Милошевићева.

Ученица из Косовске Митровице Гордана Шмикић рекла је да су утисци прелијепи, а домаћини љубазни, што је боравак код вршњака ова три дана, како каже, учинило изузетно пријатним.

Ученица Вида Радовић истакла је да је Модрича прелијеп град, а да су домаћини приредили изванредан дочек и боравак који ће памтити до краја живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана