Модрича: Постављене нове лед свјетиљке

Срна
Модрича: Постављене нове лед свјетиљке

МОДРИЧА - У Модричи је замијењено 2.200 старих свјетиљки уличне расвјете сијалицама најновије ЛЕД генерације, а вриједност ове инвестиције износи 1.400.000 КМ. Начелник општинског Одјељења за урбанизам и геодетске послове Јован Мишић рекао је да је завршена модернизација уличне расвјете у четири градске и двије приградске мјесне заједнице, у којима су постојеће свјетиљке замијењене ЛЕД сијалицама, које троше мање електричне енергије, дају боље ефекте освијетљености и имају дужи вијек трајања.

"Нова расвјета има опрему и модуле који оператеру са удаљене локације пружају могућност даљинског управљања и надзора над појединачним свјетиљкама, групама свјетиљки или читавом инсталацијом, уз повратне информације о стању сваке свјетиљке и комплетног система", рекао је Срни Мишић.

Он је навео да се пројекат, чија је укупна вриједност 1.400.000 КМ, реализује по принципу јанво-приватног партнерства општине и конзорцијума "ЦМ Трејд" из Бијељине.

Мишић је додао да извођач радова "ЦМ Трејд" гарантује уштеду до 65 одсто од досадашње потрошње енергије или годишње 200.000 КМ, којима ће општина у наредних седам година плаћати инсталацију и одржавање система.

"Уговором је планирана и модернизација расвјете на трговима, шеталиштима и парковима у граду, гдје ће у наредном периоду бити инсталисано 100 украсних свјетиљкли", рекао је Мишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана