Модрича: Помоћник министра уручио пакете дидактичке опреме за физичко

Srna
Модрича: Помоћник министра уручио пакете дидактичке опреме за физичко

МОДРИЧА - Основним школама у Модричи данас су уручени пакети дидактичке опреме за наставу физичког васпитања, коју је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске обезбиједило у оквиру пројекта "Спорт у школе".

 

Вршилац дужности помоћника министра за спорт Марио Ђуран, који је директорима школа уручио опрему, рекао је да је појединачна вриједност пакета дидактичке опреме 300 КМ.

"У току је прва фаза пројекта који ће се, кроз додјелу дидактичке опреме за наставу физичког васпитања, укупне вриједности 60.000 КМ, реализовати у свим школама у Српској", рекао је Ђуран новинарима.

Он је након разговора са начелником општине Младеном Крекићем и директорима основних школа "Свети Сава" и "Сутјеска", Златком Лазићем и Зорицом Васиљевић, истакао да је Министарство у 2019. години у овој општини подржало девет пројеката развоја спорта и подршке породици и омладини, у износу од 36.000 КМ.

Крекић је рекао да су средства добијена од Министарства искориштена за побољшање васпитно-образовног рада у школама и стварање бољих услова за рад спортских клубова и појединаца на простору цијеле општине.

"Општина из локалног буџета годишње обезбиједи 230.000 КМ за рад спортских клубова", рекао је Крекић.

Директор основне школе "Свети Сава" и бивши дугогодишњи тренер одбојкашког и кошаркашког клуба у Модричи Златко Лазић рекао је да та школа има добре услове за извођење наставе физичког васпитања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана