Модрича: Одржани бициклијада и соколске игре

Срна
Модрича: Одржани бициклијада и соколске игре

МОДРИЧА - У Модричи је данас, поводом Видовдана, одржана шеста рекреативна бициклијада од Цркве Успења Пресвете Богородице у центру до Рекреативног центра “Ријечани Горњи”, гдје су одржане Соколске игре са више од 150 учесника.

Старјешина Цркве јереј Горан Пањков, организатор манифестације, рекао је да се бициклијада и Соколске игре традиционално организују у знак сјећања на смрт 12 беба у бањалучком породилишту 1992. године, те пробоја Коридора и ослобођења Модриче на Видовдан - 28. јуна прије 29 година.

“Стазу дугу 12 километара, која симболише 12 бањалучких звјездица, успјешно су прешли сви учесници од којих је најмлађи имао двије, а најстарији више од 70 година”, истакао је Пањков новинарима.

Он је рекао да су, осим промоције кориштења бицикла као превозног средства, и ове године су организована надметања у древним играма - бацање камена с рамена, скакање у врећи, навлачење конопца.

Пањков је навео да су о безбједности учесника бициклијаде бринули припадници Полицијске станице Модрича.

“Бициклијаду су подржали начелник општине Јовица Радуловић и више од 50 привредника са подручја ове општине”, рекао је Пањков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана