Модрича: Одржана четврта васршња туцијада

Срна
Модрича: Одржана четврта васршња туцијада

Модрича - Милица Драгановић, ученица шестог разреда Основне школе "Сутјеска", побједница је Четврте "Васкршње туцијаде", која је синоћ одржана у организацији Црквене општине и Светосавске омладинске заједнице у Модричи.

На такмичењу за најјаче јаје, одржаном у Светосавском дому цркве Успења пресвете Богородице у Модричи, учествовало је више од 100 такмичара свих старосних доби, међу којима су били најбројнији ученици основних школа "Свети Сава" и "Сутјеска" из Модриче.


Међу 20 такмичара, који су учествовали у избору најљепше украшеног васкршњег јајета, жирии је за побједника прогласио Александру Јеремић из Модриче, ученицу деветог разреда Основне школе "Сутјекса".

Према мишљењу жирија, друго мјесто припало је Андреи Јеремић, ученици петог разреда Основне школе "Свети Сава", док је треће мјесто заузео Александар Ненадић, ученик седмог разреда ове школе.

Награде, молитвеник и икону, побједницима је уручио јереј Стаменко Станковић, свештеник цркве Успења Пресвете Богородице.

Туцијади и избору најљепшег васкршњег јајета претходило је пасхално богослужење које је, уз саслужење 12 свештеника из Модриче и Шамца, служио протојереј-ставрофор Јово Лакић, архијерејски замјеник и намјесник модрички и градачачки. 

Пасхално богослужење је свечано вечерње богослужење, које се служи само на Васкрс када се читају Света јеванђеља на разним свјетским језицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана