Moдрича: Одржана бициклијада и прве соколске игре

Срна
Moдрича: Одржана бициклијада и прве соколске игре

Модрича - Поводом 23 године од операције "Коридор 92", у Модричи је одржана бициклијада од центра града до Ријечана Горњих, гдје су данас одржане и прве Соколске игре у овом граду након Другог свјетског рата.

Координатор Светосавске омладинске заједнице јереј Горан Пањков рекао је да је циљ манифестације сјећање на Пробој коридора и страдале у операцији која је најзначајнији догађај за српски народ и Српску православну цркву на овим просторима у новијој историји.

Пањков је истакао да ће манифестација постати традиционална и да ће се у обиљежавању Пробоја коридора и оживљавању Соколских игара укључити и светосавске омладинске заједнице из других општина на подручју Посавине у Републици Српској.

У рекреативној вожњи бицикла, на стази дугој 25 километара у оба смјера, учествовало је 50 бициклиста од којих најмлађи имао седам, а настарији скоро 50 година.

Учесници бициклијаде, након старта, у порти цркве Успења Пресвете Богородице у Модричи положили су цвијеће на централном споменику борцима погинулим у посљедњем одбрамбено-отацбинском рату са просора ове општине.

У такмичарском дијелу манифестације, Соколским играма, одржана су надметања у дисциплинама бацање камена с рамена, навлачење конопца и скакање у врећи.

Ненад Марјановић најдаље је бацио камен у категорији сениори, а Немања Јоксимовић је побједник у млађој категорији.

Екипа "Сениори" у саставу Мирислав Видовић, Ведран Ивановић и Милорад Лазендић побједници су такмичења у навлачење конопца, на којем је у учествовало 10 екипа.

Раздаљину од 30 корака, скакајући у врећи, међу јуниорима најбрже је прешао Радо Марјановић, а код сениора Стојан Вуковић.

Побједници такмичења и најмлађи учесници награђени су иконама.

Организатор данашње манифестације су Светосавска омладинска заједница и Српска православна црква у Модричи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана