Mодрича: Обиљежен Дан удружења пензионера

Срна
Mодрича: Обиљежен Дан удружења пензионера

Модрича - Удружење пензионера Модрича обиљежило је данас Дан удружења - 10. септембар свечаним ручком и забавним програмом за 530 чланова и гостију.

Предсједник Општинског удружења пензионера Ђорђе Нијемчевић рекао је да традиционално, дванести пут, модрички пензионери, са гостима из ове општине, сусједних општина у Републици Српској и удружењима из Хрватске и Србије, обиљежавају свој дан.


"Као и претходних година и ово обиљежавање Дана пензионера подржао је начелник Модриче Младен Крекић и локална управа, привредна предузећа као и јавне установе у Модричи", рекао је Нијемчевић на свечаности у спортско-рекреативном центру Ријечани Горњи код Модриче.

Он је истакао да је циљ обиљежавања Дана општинске организације пензионера дружење лица треће животне доби, склапање пријатељстава и размјена искустава о организацији и раду удружења.

"Гости на данашњој манифестацији су пензионери из Шамца, Добоја, Петрова и Дервенте, Брчког, као чланови удружења пензионера из Бршадина у Хрватској и Сремске Митровице, Боботе и први пут Богатића из Србије", нагласио је Нијемчевић.

Начелник Модриче Крекић рекао је да је главна порука ове манифестације воља људи који су завршили свој радни вијек да се друже, утврђују стара и склапају нова пријатељства без страха од година.

"Општина Модрича годишње средствима буџета у износу од око 50.000 КМ подржава рад Удружења у које је, од преко 3.000 пензионера на простору општине, учлањено њих 2.357", рекао је Крекић.

Он је нагласио да ће локална заједница и убудуће подржавати најбројније и најактивније удружење у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана