Модерни локални путеви у Градишци умјесто макадама

М. В.
Модерни локални путеви у Градишци умјесто макадама

Градишка - У Градишци је ове године за асфалтирање и поправку сеоских путева у Лијевчу пољу и Поткозарју планирано више од милион марака, а ових дана биће завршени сви овогодишњи радови који су планирани на локалним путевима.

Изградња инфраструктуре у руралним дијеловима финансира се из средстава од експлоатације шумских сортимената за 2017. годину, те од прилога мјештана. Начелник Градишке Зоран Аџић је истакао да настоје створити боље услове за живот на селу, те подстаћи младе да ту живе и раде.

- Планирана је изградња 12 километара нових путева, а реконструкција осам. То је уз редовно одржавање асфалтних и макадамских путева инвестиција од 1,2 милиона КМ из буџета општине - нагласио је Аџић. Многи макадамски путеви од љетос су претворени у модерне саобраћајнице.

Предсједник МЗ Берек Предраг Пајдић захвалио је начелнику општине јер је препознао потребу мјештана овог села, гдје су асфалтирана два километра пута.

- То је од великог значаја за мјештане Берека, али и сусједних села који често пролазе овим путем - рекао је Пајдић и додао да ће сад лакше саобраћати и школски аутобус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана