Млијечна индустрија и вина из БиХ представљени у Истанбулу

Срна
Foto: гс

САРАЈЕВО- Млијечна индустрија и вина из БиХ успјешно су представљени у Истанбулу, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ и додали да постоји велики потенцијал за склапање партнерства са турским комапнијама које се баве дистрибуцијом производа ових сектора.

Потпредсједник Спољнотрговинске коморе Вјекослав Вуковић искористио је прилику да поред представљања услуга, активности и актуелних пројеката Коморе, показатеља спољнотрговинске размјене између БиХ и Турске, најави и пројекат „Винске цесте Херцеговине – пут ка тржишту“.

Он је истакао да херцеговачки винари желе бити препознатљиви по „Жилавки“ и „Блатини“, својим јединственим сортама грожђа, те представити своја вина, храну, природу и културу на међународној сцени, те додао да је Спољнотрговинска комора ту да им пружи пуну подршку.

Вуковић је уручио захвалницу Унији привредних комора Турске за дугогодишњу успјешну сарадњу и партнерство које је приближило двије институције, економије, али и земље.

„У нади да ће овај догађај изњендрити позитивне резултате и да ће бити успостављена конкретна пословна сарадња од заједничког интереса, Комора ће у том смислу наставити реализовати активности с циљем промоције извозних потенцијала и повећања показатеља спољнотрговинске размјене у корист БиХ“, нагласио је он.

Вуковић је изразио увјерење да ће успјешна презентација вина и сира такође отворити нове могућности представљања и других сектора, односно производа и услуга БиХ који могу пронаћи мјесто на турском тржишту, посебно узимајући у обзир дугогодишње пријатељске односе двије земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана