Младoм фочанском полицајацу униформа награда за мукотрпан рад

Радмила Ђевић
Младoм фочанском полицајацу униформа награда за мукотрпан рад

Фоча - Захваљујући хуманости и пожртвованости младог фочанског полицајца Немање Тривуна који годинама преноси борилачке вјештине, али и предности полицијског позива на своје суграђане, велики број младих Фочака опредјељује се да крене тренеровим стопама и своју будућност настави у полицијској униформи.

Двадесетдеветогодишњи припадник Јединице за подршку при Полицијској управи Фоча, лиценцирани инструктор израелске борилачке вјештине крав мага, рафтер, туристички водич и падобранац личним примјером и резултатима привукао је омладину и окренуо их здравом начину живота.

Недавно је волонтерски обучавао омладинце и омладинке из Фоче који су конкурисали за пријем на Полицијску академију, али и за посао у Министарству унутрашњих послова РС. Захваљујући искуствима, вјештинама и знањима које им је несебично преносио сви његови “ученици” остварили су изванредне резултате и однијели највише бодова на тестирањима. Бројни ће обући униформе МУП-а Српске, што је Немању посебно обрадовало.

- Драго ми је да су бројни млади људи који су долазили код мене на тренинге и тражили савјете препознали полицијски посао као частан и племенит позив, који није само обављање задатака и наређења, већ је прије свега хумани рад. Објаснио сам им да то занимање тражи доста одрицања и залагања, али доноси несагледиву личну сатисфакцију - прича Тривун.

Истиче да је младима осим физичке припреме помагао и  савјетима за психичку спремност, те да су они на тестирањима показали велика знања и сјајне резултате.

- То је знак да ће бити узорни полицијски службеници, што ме највише радује - задовољан је Тривун.

Истиче да без полиције не би био инструктор, а ни свестрана личност, те да је од малих ногу желио да постане полицајац.

- Мој отац је био униформисано лице, а 1993. године погинуо је на дужности. На униформу сам увијек гледао као на частан позив, који не може да обавља свако. То је посао за најбоље и одабране - прича Тривун.

Својим радом и залагањем млади полицајац то је и доказао.

  • Полицијски посао ми је много пружио, научио, оснажио и поносан што сам припадник МУП-а РС. Постоје двије стране овог посла, оно што грађани виде и она страна коју само ми знамо, а то је да смо 24 часа дневно спремни да помажемо грађанима и будемо им на располагању у свим ситуацијама - истиче Тривун.

Хобији

Немања Тривун Високу школу унутрашњих послова у Бањалуци завршио је у року, а потом Полицијску академију и мастер студије на Правном факултету у Новом Саду.

Његово образовање су пратили бројни хобији, као што је изучавање енглеског и њемачког језика, бављење рафтингом, падобранством и бројним другим спортским дисциплинама.  Годинама је главни инструктор крав маге коју је и донио у Фочу и једини у РС који посједује лиценцу за рад са дјецом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана