Млади очистили Рајску плажу

Срна
Млади очистили Рајску плажу

Братунац - Еко рафтинг клуб "Рајска плажа" из Братунца завршио је данас тродневно чишћење обале Дрине и истоимене плаже, а у уређењу овог братуначког излетишта учествовало је 200 младих.

У акцијама су, осим рафтера, учествовали ученици братуначких основних школа "Бранко Радичевић" и "Вук Караџић", те чланови Мото клуба "Таурус".


Прикупљено је и одвезено неколико камиона дрва, грања и различитог отпада који су Дрина и вјетрови зимус нанијели на ову плажу.

Ово је традиционално прољетно чишћење и уређење "Рајске плаже" које већ неколико година организује Еко рафтинг клуб.

Подршку овим акцијама пружила је и општина Братунац која је обезбиједила превоз учесницима од Братунца до излетишта, те сендвиче и сокове.

Предсједник Еко рафтинг клуба Славољуб Млађеновић захвалио је свим учесницима и рекао да је уклоњено грање и отпад које је Дрина нанијела у марту када се излила из корита и поплавила плажу.

"Остало нам је да још провјеримо стање и учврстимо справе и уређаје у жадреналин паркуж да би у предстојећој сезони могли да их користе заљубљеници акробација и екстремних физичких вјежби", рекао је Млађеновић.

Он је истакао да посебно плијени еколошка свијест младих који су се у великом броју одазвали акцији и изразили спремност да и даље учествују у уређењу обала Дрине како би она цијелим током била приступачна и привлачна за туристе и риболовце. /крај/мп/љљ/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана