Млади очистили плато некадашњег хотела "Панорама"

Срна
Млади очистили плато некадашњег хотела "Панорама"

ПАЛЕ - Волонтери и активисти омладинског удружења "Савјет младих Пале" данас су у оквиру пројекта "Вратимо осмјех планети", који финансирају УНДП БиХ и општина Пале, очистили плато некадашњег хотела "Панорама".

Ријеч је о пројекту "Вратимо осмјех планети", а у акцији, која је осим чишћења једног запуштеног дијела општине имала за циљ и подизање свијести о значају очувања животне средине и промовисање здравих животних стилова, учествовало је 20 младих са подручја општине Пале.

Предсједница "Савјета младих Пале" Кристина Ковач захвалила је за подршку приликоим реализације ове активности локалном комуналном предузећу које је помогло да се отпад са те локације одвезе на депонију.

Ковачева је позвала све младе са подручја општине да се укључе у активности које ће ова организација у склопу пројекта "Вратимо осмјех планети" спроводити у наредном периоду, а тичу се уређења овог града и заштите животне средине, саопштено је из удружења "Савјет младих Пале".

Овим пројектом предвиђена је садња дрвећа и ниског растиња, цвјетни засади вишегодишњег цвијећа и биља као и постављање парковског мобилијара.

Активност чишћења је дио, пројекта "Вратимо осмјех планети" реализован у склопу Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану /РеЛОаД/, који финансира Европска унија, а спроводи развојни програм Уједињених нација. Активности подржава општина Пале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана