Млади Миљевине прикупљају новац за рефлекторе и трибине

Срна
Foto: Срна

ФОЧА - Недавно основано Удружење грађана “Миљевина” покренуло је акцију прикупљања новца за освјетљење спортског игралишта у тој фочанској мјесној заједници, заједно са изградњом трибина и ограде, за шта је према предрачуну потребно 17.000 КМ.

Из овог удружења, које тренутно окупља више од 80 мјештана Миљевине, углавном младих, упутили су позив становницима општине Фоча и свим људима добре воље да им уплатом на њихов жиро рачун помогну у намјери да омладини из овог насеља омогуће боље услове за спорт и рекреацију.

Предсједник Удружења “Миљевина” Ранко Елез рекао је да су добили одобрење од општине Фоча, од које очекују и финансијску подршку, а сагласност је стигла и од фочанске Основне школе “Свети Сава”, испред чијег се подручног одјељења игралиште налази.

Елез је навео да је омладина из Миљевине дошла на идеју да освијетли терен и изгради трибине прошле године, када су се први пут укључили у организацију традиционалног турнира у малом фудбалу посвећеног новинару Ранку Елезу Зику, који је као ратни репортер погинуо у посљедњем рату.

“Жеља нам је да Меморијал Зико буде још већи догађај, да омогућимо играње утакмица и у вечерњем термину и пред већим бројем гледалаца”, рекао је Елез.

Он је замолио све који су у могућности да подрже ову акцију како би се до наредног турнира, на љето ове године, изградила расвјета и трибине.

Млади из Миљевине финансијску подршку очекују и од четири мале хидроелектране, које су изграђене на ријекама Говзи, Отеши и Крупици у овој мјесној заједници, а којима су упутили молбе за помоћ.

Жиро рачун Удружења грађана “Миљевина” на који се помоћ може уплатити је 562-006-816-36224-3.

За уплате из иностранства - ИБАН: БА395620-0681-6392-2169, СЊИФТ БИЦ: РАЗББА22.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана