Млади кошаркаш из Власенице се бори за вид

Горан Перић
Млади кошаркаш из Власенице се бори за вид

Власеница - Кошаркашки клуб Власеница организовао је акцију прикупљања новца за лијечење шеснаестогодишњег члана тог клуба Николе Кљештана, који је на тренингу задобио тешку повреду од које је изгубио вид на лијево око.

Николин тренер Радован Перендић каже да је клуб до сада прикупио око 5.000 КМ, али да је акција у току и да очекује да ће новац за операцију младог кошаркаша, која је заказана за 11. октобар ове године на клиници "Алоплант" у граду Уфа у Русији, бити прикупљен.

- У 45 година моје кошаркашке и тренерске каријере овако нешто није се десило. Ниџо је добар и амбициозан кошаркаш, одличан ученик, вриједан омладинац... Сви смо ту да му помогнемо, јер родитељи немају новац и волио бих да се у акцију укључи што више грађана и институција - рекао је Перендић.

За операцију у Русији, у коју Никола и његови родитељи полажу велике наде, потребно је око 14.000 марака, не рачунајући постоперативне прегледе и друге трошкове.

Специјалистички прегледи у Бањалуци, Новом Саду и Београду потврдили су страховања Николиних родитеља да операција не може бити обављена на домаћим клиникама, јер је дошло до прекида очног живца. Од пријатеља су сазнали за клинику у Русији.

- И муж ми је у рату остао без ока. Више не знам ни сама како све ово издржавамо, али морамо бити јаки, због Николе и његове будућности - каже мајка Рајка.

Никола је члан најмлађе плејаде власеничких кошаркаша који су свој таленат и знање већ потврдили на регионалним и републичким такмичењима. Кошарком се бави од десете године.

- Сада ми је једина жеља да ми се врати вид на лијево око и да наставим да се бавим кошарком - рекао је Никола.

Жиро-рачун

Новац за операцију Николе Кљештана може се уплатити код Уникредит банке Бањалука, на рачун број 551000-99999999-32, позив на број 45468193000 (КМ), или 551000-99999999-32, позив на број 45468193101 (ЕУР).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана