Млади изложбом представили добре и лоше ствари у Добоју

СРНА
Млади изложбом представили добре и лоше ствари у Добоју

ДОБОЈ - Улица Светог Саве на најљепши начин промовише Добој, истакла је неформална група младих која је изложбом фотографија "Добој-слика мог града" приказала своје ставове о добрим и лошим стварима у овој локалних заједници.

Као недостатак су навели одсуство јавне чесме са водом за пиће у Парку народних хероја, те су двије фотографије са мотивима ове улице и парка вечерас симболично уручене Градској управи Добој.

Слике је испред добојске Управе преузела Милица Павловић, која је похвалила активизам и иницијативу младих у жељи да свој град учине љепшим. Представник неформалне групе младих Ђорђе Дујковић каже да је у пројекту учествовало 15 младих који су своје виђење преточили у више од 150 фотографија, као и у видео-записима.

Међу ауторима изложених фотографија су Дуња Пјанић и Невена Пијуновић које као циљ изложбе наводе да код суграђана желе да развију свијест о друштвеном активизму и осјећају за комунални ред, те да утичу на то да Градска управа има више осјећаја за иницијативе грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана