Млади из региона возили “Дрински слалом”

Крстина Ћирковић
Млади из региона возили “Дрински слалом”

Братунац – Киша није омела неколико стотина љубитеља ријечне пловидбе који су учествовали на 13. регати “Дрински слалом”. У Факовићима су испраћени и уз пратњу трубачког оркестра из Ужица, пловили чамцима стазом дугом тридесетак километара до излетишта Рајска плажа.

На једном од око 50 пловила био је министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић који је “Гласу Српске” рекао да се ова манифестација успјешно организује сваке године.

- Све је одлично и због тога се надам се да ће дружење на овој нашој љепотици Дрини бити још масовније наредних година - рекао је Трнинић.

Због дружења и забаве на регату су дошли двадесетогодишња Невенка Ђурић из Власенице и Тони Михаеловски из Тетова.

- На братуначкој регати учествујем други пут и препоручила бих је младима јер се дружимо и уживамо током пловидбе овом прелијепом ријеком - поручила је Ђурићева. 

Михаеловски је сумирајући утиске свог првог учешћа, осим забаве, издвојио нова пријатељства.

- Овдје су људи срдачни и гостољубиви. Блиска пријатељства са њима су природан слијед догађаја. Заиста сам уживао у свему пловећи Дрином. Ни киша нам није помутила добро расположење - рекао је Михаеловски.

Начелник Братунца Недељко Млађеновић очекује да ће “Дрински слалом”, који је једна од 12 манифестација које сваке године окупљају становнике ове и других локалних заједница из регије и шире, постати туристички бренд ове општине.

- Урадили смо до сада много на том плану. Уредили смо спортске терене и објекте на излетишту Рајска плажа као и локацију у Факовићима са које су кренули учесници регате. Ове године завршићемо и уређење простора на обали Дрине у Бјеловцу, која је предвиђена за одмор и ручак учесника “Дринског слалома” - рекао је Млађеновић.

Општина Братунац обезбиједила је тридесет чамаца за госте који су дошли из Србије, Македоније, Аустрије и сусједних општина.

Пловили и Савом

На “Зворничкој регати” под називом “Дрина је само једна”, учествовало је 70 чамаца са више од 500 учесника а пловили су 25 километара од Малог Зворника до Шепка.

Одржана је и “Савска регата” у Бијељини. А до циљ у Рачи, послије 25 километара пловидбе, стигло је 200 пловила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана