Младену Мојовићу из Рогатице ХИТНО потребан новац за трансплантацију бубрега: Гледајући брата види оздрављење

Сретен Митровић
Младену Мојовићу из Рогатице ХИТНО потребан новац за трансплантацију бубрега: Гледајући брата види оздрављење

Рогатица - Гледајући свог брата Николу којем је послије трансплантације бубрега дарован и нови живот испуњен радошћу, дружењем и свим оним стварима које су за већину наших вршњака "нормалне", добијам снагу да храбро кренем у борбу и да побиједим ову болест.

Овим ријечима Младен Мојовић (22) из Рогатице, којем је хитно неопходна трансплантација бубрега, храбри себе и своје најмилије, те позива хуманисте да му помогну како би истрајао у тој борби и прикупио 80.000 марака за операцију у Француској. До сада је кроз хуманитарне акције прикупљено 50.000 марака, а да би се и недостајућих 30.000 сакупило покренуте су нове акције.  

Зато је отворен текући рачун код НЛБ Развојне банке: 562-012-81282056-02 на који хуманисти могу да уплате новац за Младеново лијечење.

Осим тога, поново је активиран и "м:телов" хуманитарни број 1416, а сви који га позову могу донирати марку.

Његов отац Рајко, који је поштар, и мајка Добринка, која је домаћица, нису у могућности да обезбиједе новац за операцију.

Са њихових леђа је средином марта прошле године скинуто пола бремена, када се првенац Никола вратио из Нице са успјешно обављене трансплантације, на коју је отишао путем Невладине организације "Отворена мрежа" из Сарајева.

Послије брижних и непроспаваних мјесеци и година, могли су мало да одахну, а њихов избјеглички дом коначно је испунила срећа. Ипак, срећа није могла да буде потпуна јер се још једно њихово дијете борило са истом болешћу, па им је слиједила нова борба да пронађу новац за операцију.

- Свјестан сам да у данашње вријеме никоме није лако и да је свака марка важна. Али, немам другог избора него да молим људе добре воље да ми помогну, као што су спасили и мог брата да спасе и мене - казао је Мојовић.

Овај храбри младић вјерује да ће сати проведени на дијализи и за њега постати прошлост, као и све оно што сада не може да ради због болести.

- На дијализу у Фочу идем три пута седмично, болест ме је савила дотле да у 22 години не излазим међу вршњаке, а желио бих, и школовање сам морао да прекинем. Трансплантација бубрега, гледајући, мог старијег брата је једина шанса да се вратим нормалном животу, и зато молим све који могу да ми помогну да "намакнем" још тих 30.000 марака, а ја ћу им бити вјечити дужник – рекао је Младен.

Придружујући се хуманитарној акцији за помоћ Николи Мојовићу, представници општине Рогатица посјетили су овог младића и уручили му 900 марака које су донирали одборници и функционери општинске управе.

- Није ово богзна шта, али је од срца. Предали смо га Младену уз поруку да смо сви уз њега и да му желимо да што прије сакупи новац који му недостаје, оде на операцију и да дође кући жив и здрав - казао је предсједник и Скупштине општине Рогатица Ђоко Раздољац.

Потпоредсједник Скупштине општине Нинослав Прелић рекао је да су овом акцијом одборници и општински функционери жељели да поруче Младену и његовој породици да нису сами.

- Дуг би био списак оних којима бисмо жељели и требало захвалити. Зато у нејкраћем - неизмјерно хвала свима и да им се њихово добро добрим врати - казали су Рајко и Добринка Мојовић.

Ријечи захвале долазе и од Николе који је сада већ други човјек. Из њега исијава радост и задовољство, а Младен, уз брата види и своју свјетлију будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана