Младе у Требињу припремају за одговорност и изазове

Р. Ми.
Младе у Требињу припремају за одговорност и изазове

Требиње - Око 250 студената из читаве Републике Српске окупило се на дводневном семинару "Школа лидера" који је у петак отворен у Требињу у организацији Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената РС.

Предсједник Уније студената Ратко Савић казао је да ће студенти имати прилику да на планираним предавањима из искустава истакнутих лидера политичког и јавног живота Српске, сазнају више о томе како је носити одговорност за друштвене, политичке и економске процесе.

- Често се лидерска позиција схвата као мјесто гдје се уживају одређени бенефити, али то је оно што долази тек на посљедњем мјесту. Прије свега, свака лидерска функција носи огромну одговорност и терет бриге о другима и за друге и доношење тешких одлука у име других које представљате - истакао је Савић.

"Школу лидера" отворио је градоначелник Требиња Лука Петровић, који је потом одржао и прво предавање. Он је младима поручио да треба да знају да у животу морају да раде и стварају и да ће само тако моћи да унаприједе живот грађана у Српској.

- Мислим да су сви свјесни тежине ситуације, при том никада овдје времена нису била једноставна. Али то не значи да они не треба да дају све од себе и да поправљају стање тамо гдје буду ангажовани - рекао је Петровић.

Међу најављеним учесницима на семинару је и предсједница Владе РС Жељка Цвијановић која би своје виђење лидерства требало да представи студентима ове суботе. Предавања би требало да одрже и владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије и директор Јавног предузећа "Путеви РС" Ненад Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана