Мјештани у Кукуљама код Српца слогом саградили дом

Д. Ј.
Мјештани у Кукуљама код Српца слогом саградили дом

Србац - Мјесни дом у Кукуљама код Српца ускоро би требало да отвори своја врата, а захваљујући донацији од 20.000 марака, која је стигла из Кабинета предсједника РС Милорада Додика, постављена је столарија.

У изградњу дома, површине 450 квадрата, уложено је 170.000 КМ. Просторије је недавно обишло око 150 мјештана који су учествовали у градњи објекта, како у новцу, тако и у набавци грађевинског материјала и извођењу радова.

- Радови су почели прије двије године и трајали су постепено, у складу са новчаним могућностима. Дом су зидали мајстори из села, а захваљујући донаторима недавно смо га ставили под кров. Објекат је окречен, доведена је струја, вода и канализација и уређени тоалети - рекао је иницијатор изградње дома Радојица Видовић.

Додаје да је остало још да буде постављена фасада, изграђена бина, опремљене канцеларије и уређен паркинг.

Ријеч је о једном од највећих мјесних домова у србачкој општини, а биће коришћен за потребе мјесне заједнице, КУД-а "Ђердан" и друге намјене.

Видовић каже да је ово корак више ка модернизацији инфраструктуре у селу, које по свом активизму може бити примјер другима.

- Асфалтирали смо игралиште за потребе подручне школе, те изградили спортски објекат за мјесни фудбалски клуб у износу од 80.000 марака. Властитим средствима смо санирали ударне рупе на путевима кроз наше село и све то је примјер слоге у нашој мјесној заједници - истакао је Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана