Мјештани семберског села Трњаци заратили због 200 метара асфалта па комшије блокирали гомилом земље

Анита Јанковић
Мјештани семберског села Трњаци заратили због 200 метара асфалта па комшије блокирали гомилом земље

Бијељина - Пет домаћинстава из Озренске улице у селу Трњаци код Бијељине од суботе је одсјечено од остатка свијета, јер су им прве комшије забраниле коришћење пута поставивши и земљану барикаду, и то због тога што нису платили учешће за асфалтирање.

Земљана барикада осванула је изненада у суботу ујутро на опште запрепашћење дијела Трњевчана, а један од блокираних мјештана Драган Михајловић каже да је разлог за овај потез његових комшија то што су одбили да плате асфалт. Објаснио је да асфалт ни не иде директно до њихових кућа, већ само 200 метара од главног пута, након чега до пет спорних кућа има још око 150 метара макадама.

- На крају бисмо ми и платити без обзира на то што асфалт не иде до нас, да имамо од чега, али сви смо или незапослени или пензионери, па од чега да платимо учешће од 500 КМ - упитао је Михајловић.

Истиче да међу блокираним становништвом има и неколико ђака који до школе морају ићи обилазним путем преко њива, шуме и приватних шљивика. Очекује да надлежне службе што хитније ријеше настали проблем.

- Звали смо комуналну полицију и дошли су у суботу, направили записник и рекли да ће дјеловати и ми сад чекамо - испричао је Михајловић.

Гордана Магоч дошла је у петак навече код родитеља у Трњаке у посјету са двоје мале дјеце и сада нема начина да се врати кући.

- Остали смо запрепашћени у суботу ујутро видјевши земљано брдо насред пута. То нас је практично заглавило у куће и одсјекло од остатка свијета - прича Магочева.

Истакла је да је "блокирано" становништво махом трећег доба којем сваки час може затребати интервенција љекара.

- Поред земље не може човјек проћи, а камоли кола Хитне помоћи. Не знам шта ће бити ако неком позли и само молимо бога да се то не деси - рекла је Магочева.

Додала је да су комшије с друге стране барикаде само једном долазиле и тражиле новац за учешће у асфалтирању и да су њени родитељи рекли да ће платити, али нико се више није појављивао. 

С друге стране барикаде је кућа Бојана Дујковића који тврди да против одсјечених комшија немају ништа, али признаје да су им забранили коришћење пута јер нису учествовали у асфалтирању.

- Моја кућа је прва у улици и уопште ми не треба тај пут јер с главног могу прићи свом дворишту, али сам уредно платио учешће од 500 КМ. Њима је тај пут свакако потребнији него мени, али се нисмо успјели договорити и зато смо се одлучили да истресемо земљу на крај асфалтираног дијела како не би могли пролазити - рекао је Дујковић.

Учешће

Асфалтирање спорног дијела пута у Озренској улици финансирали су мјештани са 30, док је 70 одсто финансирала Градска управа Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана