Мјештани Миљевине аутобуску линију чекали деценијама

Милош Васиљевић
Мјештани Миљевине аутобуску линију чекали деценијама

ФОЧА - Мјештани Миљевине, највеће фочанске мјесне заједнице, већ од наредне седмице имаће бригу мање, јер је ријешен деценијски проблем аутобуског превоза до центра општине, а карта ће симболично коштати једну марку.

У овом рударском мјесту посљедњих година поправљена је инфраструктура, а аутобуска линија олакшаће свакодневицу, прије свега дјеци која путује на тренинге. Редовна аутобуска линија градског превоза креће од понедјељка, полазак из Фоче биће у 15.20 часова, а повратак је планиран око 16.00 часова.

Грађани ће плаћати једну марку, док ће остатак цијене суфинансирати општина.

- Дуго смо чекали да будемо адекватно повезани са центром града, а то смо коначно дочекали - истиче предсједник МЗ Миљевина Славенко Перишић додајући да ће ова линија олакшати живот мјештанима.

- До сада је возио само ђачки аутобус, а сада ће бити редовна линија. Увођење аутобуске линије многима ће олакшати одлазак на посао, али и обављање свакодневних обавеза. Свих ових година сналазили смо се како смо знали и умјели, ово је сада брига мање. Посебно ми је драго због омладине којој је сада олакшан одлазак на тренинге - казао је Перишић за “Глас” додавши да су захвални руководству Фоче јер је прихватило њихову иницијативу.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић рекао је за “Глас Српске” да је агилност становника ове мјесне заједнице прави примјер како се напредак види голим оком.  

 - У Миљевини је присутан велики ентузијазам младих који су оформили Удружење “Миљевина”, посљедњих година успјели смо да направимо синергију и добар однос, а продукт тога је реализација многих пројеката - рекао је Вукадиновић.

Према његовим ријечима, његова жеља је да задрже људе у Миљевини, да спријече миграције и да им обезбиједе достојанствен живот у сваком могућем смислу.

- Без запошљавања и инфраструктуре нема квалитетног живота. Желимо да помогнемо и друге инфраструктурне пројекте, као што су пјешачке стазе, расвјета, али и сала за омладински клуб - рекао је Вукадиновић додавши да ће подједнако улагати у све мјесне заједнице.

Одборник у Скупштини општине Фоча Петар Елез, који долази из ове мјесне заједнице, нагласио је да ће поред становника Миљевине корист имати и мјештани осталих приградских насеља.

- Уз аутобус за превоз ђака, који креће сат раније, сад на дневном нивоу имамо двије аутобуске линије према Миљевини. Овим потезом обухваћени су и Брод на Дрини, Баљево Поље, Кута, неких три до четири хиљаде становника - рекао је Елез.

Дом за старе

Према ријечима Милана Вукадиновића, на подручју Миљевине ускоро ће бити реализован капитални пројекат, односно дом за стара лица.

- То је стратешки пројекат за ову мјесну заједницу, гдје ћемо запослити 20 људи и смјестити око 60 пензионера - казао је Вукадиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана