Мјештани Марић Међина, Десин Села и Мионића добили воду

Срна
Мјештани Марић Међина, Десин Села и Мионића добили воду

ТРЕБИЊЕ - Мјештани села Марић Међине, Десин Село и Мионићи код Требиња данас су добили воду за пиће прикључивањем на градски водовод.

У реализацији овог пројекта учествовали су Градска управа, предузећа "Водовод" и "Електрохерцеговина", те мјештани ових села.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је пројекат важан за ова села, те да је овај дио Требиња у претходном периоду био запостављен, јер се није довољно улагало у њега.

"Мјештани кажу да су презадовољни, а наш циљ је да у наредном периоду улажемо још више у село, свјесни ситуације да се Требиње шири", рекао је новинарима Ћурић.

Он је додао да ће град Требиње наставити да улаже у водоводне системе и у осталим селима, гдје постоји могућност.

Ћурић је захвалио мјештанима ових села и управи "Електрохерцеговине", која је дала механизацију, што је знатно смањило цијену пројекта.

Директор требињског "Водовода" Спасо Радовић истакао је да, поред водовода у самом граду, настоје развијати и водоводе у руралним подручјима.

"Шест и по километара новог цјевовода када поменемо изгледа мало, међутим то је веома захтјеван посао", рекао је Радовић, напоменувши да је овај пројекат релативно брзо завршен с обзиром на конфигурацију терена и високу температуру ваздуха.

Марко Шкеро из Десин Села каже да су мјештани учествовали у изградњи водовода, те да су уз подршку градске власти њихове наде испуњене, додајући да ово значи и повратак становништва у овај крај.

Радослав Влатковић из Марић Међина рекао је новинарима да вода за пиће много значи мјештанима овог, али и околних села, те да ће им много олакшати живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана