Мјештани Лилића код Српца сложни: Заједничким снагама сређују друштвени дом

Д. Ј.
Мјештани Лилића код Српца сложни: Заједничким снагама сређују друштвени дом

СРБАЦ - Мјештани Лилића код Српца удружили су се да би реновирали друштвени дом који је изграђен прије готово пола вијека како би имали простор за дружење и окупљање.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Далибор Ожеговић каже да су недавно организовали радну акцију ради замјене дотрајалог крова, након чега је у плану санација просторија. 

- Обратили смо се за помоћ општини Србац која је прихватила нашу иницијативу и помогла у набавци грађевинског материјала. Дом ће по завршетку радова служити за разне прославе, спортске активности и рад Савјета мјесне заједнице. Имамо доста младих који немају гдје у селу да проводе слободно вријеме, тако да ће ово бити пун погодак - истиче Ожеговић.

Намјера им је да реконструкцијом обухвате и пословни простор који се налази у саставу објекта, а у којем је некад радила локална трговина.

- Продавница је већ дуже вријеме затворена и нема заинтересованих да је поново отворе, тако да ћемо је спојити са осталим просторијама и додатно повећати капацитет дома - рекао је Ожеговић.

У радовима учествује око 35 мјештана који се редовно одазивају на овакве акције, што, према ријечима Ожеговића, потврђује њихову сложност у селу.

- Активности у посљедње вријеме су појачане. Окрчили смо околно шибље које је било зарасло, а већ неко вријеме активни смо и у изградњи цркве у нашем селу, гдје смо прикупљеним донацијама помогли уређење фасаде на звонику. Имамо идеју да се покуша асфалтирати паркинг у близини дома, гдје се налази споменик погинулим борцима, па се надамо да ћемо добити подршку донатора и општине - рекао је Ожеговић.

Ускоро планирају и састанак Савјета мјесне заједнице Лилић како би се договарали о новим активностима у селу, у складу са новом методологијом за рад мјесних заједница коју је усвојила Скупштина општине Србац у склопу пројекта Савеза општина и градова РС.

- У догледно вријеме планирамо и одржавање форума грађана, по угледу на некадашње зборове, и надам се добром одзиву мјештана јер ће то допринијети рјешавању важнијих проблема у селу и планирању будућих акција, нарочито када је ријеч о кандидовању пројеката на јавне позиве општине и других организација - рекао је Ожеговић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана