Мјештани изградили парохијску салу и кућу за свештеника у Горњим Подградцима

М. Вујић
Мјештани изградили парохијску салу и кућу за свештеника у Горњим Подградцима

ГРАДИШКА - У Горњим Подградцима код Градишке у протеклом периоду реализовани су бројни инфраструктурни пројекти. Поред путне инфраструктуре, обнове дома културе, изградње дјечијег игралишта и вртића, уз помоћ добрих људи изграђена је парохијска сала и свештеничка кућа.

Предсједник Савјета МЗ Горњи Подградци Звјездан Панић подсјетио је да је изградња парохијске сале започела прије скоро десет година.

- Жеља нам је била да урадимо парохијски дом, који ће служити парохијанима за свадбе, крштења, сахране. Визија је била да се заврши у року од пет година, није све ишло баш по плану, али ипак хвала богу успјели смо завршити уз помоћ донатора и добрих пријатеља - истиче Панић.

Он додаје да је 2020. године почела изградња куће за пароха Игора Кустурића.

- Уз помоћ добрих људи, кућу смо завршили крајем 2021. године и уселили свештеника Кустурића, који има четворо дјеце. Остаје нам још да уредимо прилазе око храма и куће - рекао је Панић.

Парох подградачки Игор Кустурић истакао је да је комплекс храма Светог Димитрија сада духовна лична карта и обиљежје по коме су Горњи Подградци препознатљиви.

- Све идеје су реализоване уз сагласности црквене општине, мјесне заједнице и одборника из Горњих Подградца. Уз помоћ наших парохијана и људи добре воље као и Градске управе на челу са градоначелником успјели смо да реализујемо пројекте - навео је Кустурић.

Он је напоменуо да је изграђена парохијска сала са 320 квадрата површине коју користе парохијани за крштења, вјенчања, сахране и све остале догађаје који су потребни не само у црквене сврхе, него и потребе мјесне заједнице.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић је истакао да Градска управа и Српска православна црква имају добру сарадњу те додао да град издваја знатна средства за обнову и развој објеката СПЦ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана