Митровић: Кривична пријава против градоначелника Љубише Петровића

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Против градоначелника Бијељине Љубише Петровића данас је поднесена кривична пријава због милион КМ за колико је пробијен градски буџет за плате незаконито запослених 107 радника на одређено вријеме, изјавио је потпредсједник Скуштине града Миленко Митровић.

"Запошљавањем огромног броја људи без јавног конкурса и икаквих критеријума, личном одлуком једног човјека угрожена је исплата плата запослених у градској администрацији, а народни новац потрошен на незаконит начин", изјавио је Митровић новинарима.

Митровић је кривичну пријаву поднио Окружном јавном тужилаштву у Бијељини, наводећи да му је обавеза и дужност, као потпредсједника Скупштине града, да се бори за истину и штитим интересе Бијељине и њених грађана, а не појединца који, како је рекао, троши народни новац за политичке циљеве својих странака.

Он је напоменуо да постоји основ сумње да је Петровић починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења и несавјестан рад у служби.

"Крајње је вријеме да покажемо јавности да преузимамо одговорност за свој рад и не смијемо дозволити да се градоначелник Бијељине тако понаша и да троши народне паре из градског буџета", истакао је Митровић.

Према његовим ријечима, у градској администрацији било је запослено 346 људи, законом је дозвољено запошљавање на одређено вријеме 10 одсто више радника, што је 35, а градоначелник је запослио 107 људи.

"На челу града нам не треба кочничар и све политичке партије и грађани Бијељине треба да схвате да је крајње вријеме да се ријешимо неодговорног градоначелника. Бијељина заслужује човјека који ће да је води путем мира, стабилности, напретка и изградње", оцијенио је Митровић.

Он је најавио да ће позвати све људе да се удруже и да, како каже, коначно, са оловком у руци, прије времена градоначелнику Петровићу кажу "довиђења", као и онима који служе само за његову личну промоцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана