Митрополит Хризостом: Радост Васкрса да васкрсне из туге и забринутости

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом поручио је у Васкршњој посланици да у посебним и тешким условима пандемије подмуклог вируса Господ тражи жртву и пожртвовање за друга и пожелио да радост Васкрса и ове страдалне године васкрсне из туге и забринутости.

Митрополит Хризостом је нагласио да је важно обратити пажњу на све људе око нас.

"Осим примарне бриге за своје и здравље наших најближих, једнако водимо рачуна да помогнемо и другима, да их прије свега заштитимо од инфекције, да им колико можемо помогнемо да тешко вријеме кушања, страдања и борбе за живот лакше прођу и побједницима болести се покажу", истакао је митрополит Хризостом.

Његово високопреосвештенство позвао је све да се моле Богу исцјелитељу свих болести и сваке немоћи да буде помоћник и избавитељ.

"Нека нико не полаже наду у себе или неког човјека, већ сав свој живот Христу Богу предајмо. То не значи да ми одбацујемо стручну помоћ медицине, већ вас позивамо да чујете управо оно што сами љекари врло често кажу: ми смо све учинили, а сада молимо се Богу да то што смо ми учинили буде примљено, благословено и изљечиво", нагласио је митрополит Хризостом.

Митрополит Хризостом је рекао да су Срби потомци и народ великих свјетских научника - Николе Тесле, Михајла Пупина, Милутина Миланковића и других на које су поносни и који су оставили у аманет да се поштују научна достигнућа.

Наводећи да је једно од највећих научних открића и вакцина, митрополит Хризостом је апеловао да се сви вакцинишу и тако помогну да се заједнички побиједи ова пошаст 21. вијека.

"Васкрсли Христос нас је ослободио вируса смрти! Смрти гдје ти је жалац? Шта то значи? Смрти, гдје ти је вирус? Уништен је и живот је засијао из гроба", рекао је митрополит Хризостом.

 Његово високопреосвештенство је нагласио да Васкрс није само празник - он је више од тога - наш идентитет.

"А ми смо Христоваскрсли народ и Христоваскрсла црква. У име тог идентитета, уз молитве и добре жеље да Васкрс дочекате у радости и весељу, позивамо вас да обратимо пажњу на све људе око нас. Будимо врата христопознања и нека се васкрсли Христос слави у свијету кроз нашу вјеру и љубав и хришћански примјер", поручио је митрополит Хризостом и пожелио срећан и благословен Васкрс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана