Мистерија у Бијељини: Вриједне иконе пронађене испред куће покојника

Г.С.
Мистерија у Бијељини: Вриједне иконе пронађене испред куће покојника

БИЈЕЉИНА - Више од 30 икона велике вриједности пронађено је испред куће покојног Петра Гајића, који је живот изгубио 2020. године под још нерасвијетљеним околностима у Чађавици.

Осим икона, пронађене су и захвалнице те орден Гајићу од стране некадашњег епископа зворничко-тузланског Лонгина 1976. године и свештеника Зорана Михајловића из Чађавице који је Гајићу додијелио 2012. године захвалницу за велики труд и залагање за СПЦ. Иконе су пронађене у понедјељак, 17. јула, али није познато ко их је ту оставио, потврдио је порталу ИнфоБијељина адвокат Душко Томић.

- Иконе се налазе код мене и након рјешавања овог случаја биће поклоњене СПЦ, што је била Гајићева жеља и то ће бити испоштовано - изјавио је Томић, који се судским путем бори да се докаже да је једини законски насљедник Гајићеве имовине (која се процјењује на око милион марака) његова кћерка, а не комшија којем је Гајић тестаментом наводно оставио имовину. Гајић је преминуо под чудним околностима седам дана након тестамента.

Томић је нагласио да ће бити затражена ексхумација леша Петра Гајића, сахрањеног инкогнито без отварања сандука 2020. године у Чађавици и без прегледа мртвозорника.

- Лажним тестаментом се сво огромно имање преводи комшији од 20 година, а кћерки јединици, која се лијечи на Неуропсихијатријској клиници у Сокоцу ништа - истакао је Томић.

Према његовим ријечима, Гајићева кћерка ускоро треба изаћи из болнице према стручном мишљењу надлежног психијатра.

Томић је напоменуо да је свештеник одбио да се појави на суду, који му је, као адвокату оштећене кћерке, рекао да је Петар умро због пожара у кући.

- Сестрић покојника на суду изјавио је да је ујакова гардероба запаљена, те да је убијеђен да је ујак умро насилном смрћу - рекао је Томић за портал ИнфоБијељина.

Подсјећамо да је Гајић, наводно, све оставио двадесетогодишњем комшији, који је наведен као његов унук, иако је доказано да нису ни у каквом сродству.

Кћерку Милену, која се 13 година налази у психијатријској установи на Сокоцу је, како је наведено, оставио без ичега.

Није јој припао ни нужни дио, што, по закону, имају право и они којима ништа није дато тестаментом.

Гајићев брат је саслушан, пошто је са нећакињом Миленом, Петровом кћерком, полицији поднио пријаву против “одговорних за Петрову смрт и прикривање важних трагова који се тичу смрти”.

Гајићев брат је свједочио, између осталог, да мртвозворник који је потписао Петрову смрт није ни видио покојника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана